Tijdens een van de Webinars die we organiseren voor de D&I Business Community werden in de napraat verschillende praktijksituaties besproken. Het was voor de deelnemers prettig met elkaar te sparren over (geanonimiseerde) casuïstiek en dat is eigenlijk wel logisch: veel van onze leden zijn ZZP’er of werken als enige binnen een organisatie aan D&I. Voor ons de reden om de D&I Business Community op te zetten; zodat ‘losse’ gelijkgestemden met elkaar verbonden kunnen zijn, van elkaar kunnen leren en met elkaar kunnen delen. Zo’n D&I Intervisie is een logische volgende stap.

De komende tijd gaan we met onze community leden in gesprek over hun behoeften op dit vlak. Dat zal gaan over inhoud en vorm, maar ook over frequentie, insteek en groepsgrootte. Want willen we ons alleen richten op diversiteit en inclusie of kijken we breed naar de hele inclusieve arbeidsmarkt? Willen we één groep of meerdere groepen naar gelang de verschillende behoeften en wensen? En, niet onbelangrijk, is deze intervisie alleen voor community leden of bieden we het breder aan?

Al deze vragen en meer worden de komende tijd beantwoord en we willen jou uitnodigen hierover mee te denken. Dus werk jij (soms of altijd) met de thema’s D&I, SROI, Wet banenafspraak of de inclusieve samenleving en zou je het prettig vinden periodiek met andere professionals te spreken over uitdagingen die je in het werk tegenkomt, laat ons weten waar jouw behoefte ligt via info@natuurlijkinclusief.nl.

Uiteraard wordt een intervisie opgezet vanuit kennis en deskundigheid op het gebied van intervisie en inclusie. Er zijn diverse methoden beschikbaar en samen kiezen we welke het beste past. Zo dragen we samen bij aan kennisdeling en verbinding in onze stappen op weg naar een natuurlijk inclusief Nederland. Dus laat van je horen – het gaat (ook) over jou!