One good thing about music: when it hits you feel no pain

Wat is een evenement zonder muziek? Natuurlijk is het de toon van het gesprek die de muziek maakt tijdens conferenties. Toch is het net zo belangrijk je als deelnemer mee te kunnen laten voeren door andermans tonen. Zeker bij een werkconferentie waar doen en actief meedenken van de deelnemers verlangd wordt. Dan ben je graag ook even stil.

Tijdens de lunchpauze en, later, tijdens de afsluiting, werd het voeden van de innerlijke mens omlijst met het voeden van de ziel. Zangeres Ayesha de Groot nam ons mee op een reis door zoete ballads, funky jazz en herkenbare tunes. Precies het juiste recept om even weg te dromen, al uitkijkend op de groene weelde van Landgoed de Horst of om juist geanimeerd in gesprek te gaan met een collega vanuit de andere kant van het land.

Waar noten elkaar ontmoetten in een zachte harmonie, kwamen ook Enschede en Terneuzen moeiteloos bij elkaar. Zo gaat dat met ontmoetingen, het belangrijkste is de klik, het moet ‘vanzelf’ gaan. Zo ook de prachtige zang en het pianospel dat je niet kon negeren, maar dat je wilde je ook niet. Want, zoals de legende Bob Marley ooit zong: Als muziek je raakt, doet het geen pijn.