Geen zomer zonder een frisse, kleurrijke salade! Deze regenboogsalade is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een viering van diversiteit op je bord. Boordevol smaak en gezonde ingrediënten is dit gerecht perfect voor een zomerse picknick, barbecue of gewoon als lichte lunch. Probeer het zelf en laat je verrassen door de heerlijke combinatie van smaken! Eet smakelijk!

Ingrediënten:

200g quinoa
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1 komkommer, in blokjes
1 rode ui, fijngehakt
200g cherrytomaatjes, gehalveerd
1 avocado, in blokjes
100g feta, verkruimeld
50g geroosterde zonnebloempitten
1 bosje verse peterselie, fijngehakt
1 bosje verse munt, fijngehakt

Voor de dressing:

4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel honing
1 teentje knoflook, fijngehakt
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
Meng in een grote kom de afgekoelde quinoa met de rode en gele paprika, komkommer, rode ui, cherrytomaatjes, avocado, feta, zonnebloempitten, peterselie en munt.
Maak de dressing door olijfolie, citroensap, honing, knoflook, zout en peper samen te voegen en goed te mengen.
Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
Serveer direct of laat de smaken even intrekken in de koelkast voor een paar uur.

Tips:

Voor een veganistische versie kun je de feta weglaten of vervangen door veganistische kaas.
Voeg wat kikkererwten of zwarte bonen toe voor extra eiwitten.
Deze salade is ook heerlijk met een handvol verse spinazie of rucola.