We spreken bij Natuurlijk Inclusief® dagelijks mensen die, vanuit heel diverse typen organisaties, een bijdrage willen leveren aan meer diversiteit en inclusie bij de plek waar zij werkzaam zijn. We spreken regelmatig partijen die het Charter Diversiteit van de SER hebben ondertekend die soms hulp nodig hebben bij het opstellen van het plan van aanpak en vaker met de praktische uitvoering hiervan. Dat is niet zo gek, want met alleen streefcijfers bereik je geen inclusie op de werkvloer en D&I zien als iets ‘erbij’ voorkomt een duurzame uitwerking van de meerwaarde die D&I is voor een organisatie.

Vaak starten organisaties bij ons met de D&I Versneller, een programma waarmee in twee tot drie dagdelen het complete fundament voor D&I binnen de organisatie wordt gelegd en waarna je met een concrete, gefundeerde meerjaren agenda aan de slag gaat.

Helaas kwamen we steeds vaker tegen dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor D&I in een organisatie, geen mandaat hebben er daadwerkelijk iets mee te doen. Vaak werd en wordt het onderwerp bij HR ‘geparkeerd’ zonder de directe relatie te zien die D&I met de organisatie, haar missie en haar resultaten heeft. Zonder te erkennen of misschien zelfs te weten dat D&I altijd een meerwaarde is voor je organisatie, zij het op financieel vlak of anderzijds.

Om de een-pitters in organisaties bij te staan en handvatten mee te geven om toch zinvolle stappen op het gebied van D&I te zetten (want met losse activiteiten kom je er niet), ontwikkelden we de E-learning versie van de D&I Versneller. Een online programma bestaande uit zeven modules en 29 lessen waarin de D&I Versnellers tools krijgen om in de eigen organisatie te gebruiken en kunnen verbinden met gelijkgestemden uit andere organisaties.

De D&I Versneller E-learning bestaat niet omdat we die een-pitters zielig vinden, want dat zijn ze niet. We bieden geen online programma als troostprijs, want diversiteit en inclusie zijn serieuze onderwerpen. De D&I Versneller E-learning bestaat omdat we geloven in de kracht van een-pitters!

Stel je eens voor: er zijn tientallen, honderden organisaties die zich naar buiten profileren als divers en inclusief. Die op papier alle juiste dingen doen en hierdoor bij geen enkele controlerende instantie op de radar verschijnen (nog niet). Het is geen onwil, er staan geen nare mensen aan het stuur van deze bedrijven. De directie en het topmanagement begrijpt gewoon niet dat inclusie van grote meerwaarde kan zijn voor het bedrijf. Ze denkt dat D&I losstaat van de eigen bedrijfsvoering, dat het iets is voor ‘erbij’ en daar heeft ze geen tijd voor.

Dus geeft ze het onderwerp door aan de HR-afdeling of aan een groepje ambassadeurs. Ze mogen een beetje met het thema spelen, af en toe een activiteit organiseren, maar het bedrijf moet er niet teveel last van hebben dat het gebeurt. En deze een-twee-drie-pitters omarmen het thema en gaan op zoek naar manieren inclusie een vorm te geven. Soms krijgen ze een aparte rol toebedeeld, vaker doen ze het naast hun bestaande rol. Hoe dan ook laten ze tomeloze energie, bevlogenheid en betrokkenheid zien. Want ze weten dat D&I belangrijk is voor de organisatie waar ze werken, ze weten er alleen nog geen weg in te vinden.

Als je deze mensen voedt en ondersteunt en optilt en koestert, dan zijn ze tot grootse dingen in staat. Als je deze mensen de tools in handen geeft om werkelijk verschil te maken en ze verbindt met anderen net als zij, dan weten zij een impact creëren die inslaat. Het duurzame en merkbare verschil wordt gemaakt door individuen, want zolang D&I nog geen gemeengoed is, zolang we nog geen Natuurlijk Inclusief Nederland hebben, is inclusie mensenwerk.

Daarom ontwikkelden wij de D&I Versneller E-learning – omdat we geloven in mensen zoals jij. Wil jij ook het verschil maken? Wij geloven in je! Sterker nog: we staan achter je. Er is geen ‘alleen’ in inclusie, dus sluit je vandaag nog aan!

Klik hier voor meer informatie!

Of neem contact op via opleidingen@natuurlijkinclusief.nl / 055-3031462