Al moet de zomer nog beginnen, veel plaatsen in Nederland bereiden zich al voor op de Regenboogweek in oktober. De Regenboogweek, of Regenboogdagen, vindt dit jaar plaats van vrijdag 11 oktober tot en met vrijdag 18 oktober. Op verschillende plekken in Nederland wordt er aandacht besteed aan deze week.

De eerste Regenboogweek werd in 2010 georganiseerd in de stad Groningen. Voorafgaand aan Coming-Out dag wilde men met verschillende activiteiten een positieve bijdrage leveren aan de zichtbaarheid en emancipatie van LHBTQIA+-ers. Gaandeweg werd dit door meer plaatsen opgepakt. Naar verwachting besteden deze oktober negen gemeenten en regio’s aandacht aan de Regenboogweek.

Vooral voor gemeenten is het soms nog zoeken hoe hier op een passende wijze vorm aan te geven. Daarom denkt Natuurlijk Inclusief® mee over de verschillende mogelijkheden. Een mooie manier om aandacht te besteden aan bewustwording is een unconscious bias training of -spel. Iedereen heeft vooroordelen en voorkeuren. Echter, wat we vaak over het hoofd zien is dat wie we zijn een enorme invloed heeft op de kansen en mogelijkheden die we hebben. Hier inzicht in te krijgen is waardevol.

In onze ervaring zijn workshops waarin deelnemers gaan ‘doen’ erg effectief bij het verwerven van inzichten en leren van een nieuw handelingsrepertoire. We bieden daarom diverse workshops aan en kunnen uiteraard een aanbod op maat verzorgen.
Daarnaast zijn onze diversiteit en inclusie (D&I) experts veelgevraagde sprekers en panelleden. Dat is ook niet zo gek, want naast dat zij een stevige achtergrond hebben, zowel in opleiding als ervaring, waar het inclusie aangaat, houden zij de laatste wetenschappelijke onderzoeken en ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving nauwlettend in de gaten.

Ben je als gemeente of als organisatie van de Regenboogweek op zoek naar een passende opening, invulling of sluiting van de week? Wacht dan niet te lang en neem contact op via info@natuurlijkinclusief.nl of 055-3031462