We leven in een tijd waarin we vaak vergeten waarom we hier zijn als mensen. Werk voelt als een noodzakelijk iets en vaak leven we van weekend naar weekend en van vakantie naar vakantie. Hier gaat duidelijk iets mis en helaas zien we dat terug in mensen die een burn-out krijgen, overspannen raken of met tegenzin naar hun werk gaan. Nu wordt er zelfs opgeroepen om meer te gaan werken in onze maatschappij en dat zou wel eens voor grote problemen kunnen zorgen als we niet leren dat werken ook leuk kan zijn. Soms verschilt dit natuurlijk per baan maar in de essentie kan bijna al het werk bevredigend zijn als we ons realiseren dat we nodig zijn en ons werk bijdraagt aan het welzijn van iedereen.

Het gaat niet alleen over de hoeveelheid tijd die je kwijt bent aan je werk en hoe inspannend het is, maar vooral over hoe je deze activiteit ervaart. Ervaren is een uiting van het bewustzijn. Als onze aandacht in combinatie met een zekere concentratie positief kan blijven dan kunnen we grotendeels energie krijgen van de dingen die we doen in plaats van de ervaring dat het ons energie kost. Ons lichaam is een goede invalshoek om te oefenen omdat het lichaam heel praktisch is en in nauw contact staat met onze verlichte kern.

Anwar van Naerssen vond het als kind al moeilijk om te begrijpen waarom mensen onaardig tegen elkaar doen en vaak competitief zijn. In 2006 vond hij een grote herkenning in het werk van de Dalai Lama door de nadruk op compassie en vriendelijkheid. Hij besloot om een studie te gaan doen in Boeddhistische psychologie en vormen van meditatie.

Na verdieping in het Boeddhisme zag hij door het werk van Eckhart Tolle en Jiddu Krishnamurti dat het uiteindelijk niet gaat om één vorm maar om het vinden van een vorm die het beste bij jou past. In 2010 ontdekte hij Yoga wat hem verheugde in het vinden van een fysieke connectie met het mentale. Anwar rondde in 2015 een 300 uurs Vinyasa teacherstraining af bij de Nieuwe Yoga school in Amsterdam. Hij begon daarna meteen met les geven en geeft nu met veel enthousiasme op verschillende plekken les.

In de workshop “Werken met liefde en plezier” worden er een aantal praktische oefeningen gedaan en wordt er stilgestaan bij onze essentie. De essentie waar het goed is van binnen. Vanuit die plek kunnen we bijna alles! Dit wordt teruggekoppeld naar werksituaties en menselijke interacties om zo iets mee te nemen waar we later nog wat aan hebben.

Nieuwsgierig naar deze workshop? Meld je dan snel aan, want vol is vol!