Geen zomer zonder een frisse, kleurrijke salade! Deze regenboogsalade is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een viering van diversiteit op je bord. Boordevol smaak en gezonde ingrediënten is dit gerecht perfect voor een zomerse picknick, barbecue of gewoon als lichte lunch. Probeer het zelf en laat je verrassen door de heerlijke combinatie van smaken! Eet smakelijk!
Ingrediënten:
200g quinoa
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1 komkommer, in blokjes
1 rode ui, fijngehakt
200g cherrytomaatjes, gehalveerd
1 avocado, in blokjes
100g feta, verkruimeld
50g geroosterde zonnebloempitten
1 bosje verse peterselie, fijngehakt
1 bosje verse munt, fijngehakt
Voor de dressing:
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel honing
1 teentje knoflook, fijngehakt
Zout en peper naar smaak