Natuurlijk Inclusief® ondersteunt heel diverse organisaties met het realiseren van hun doelstellingen op het gebied van inclusie in de brede zin. Veel D&I uitdagingen zijn voor organisaties vergelijkbaar en dan maakt het niet uit of het gaat om een bedrijf in het MKB, een ziekenhuis, een omroep, een corporate of een overheidsorganisatie.

Eén van de uitzonderingen daarop zijn gemeenten. We zien bij gemeenten dat inclusie, als onderdeel van de dienstverlening, over verschillende afdelingen en teams is verdeeld. De interne inzet op diversiteit en inclusie is vaak bij HR belegd. De interne uitdagingen die samengaan met diversiteit en inclusie lopen uiteen van werving en selectie en invulling van de Wet banenafspraak tot het organiseren van interne D&I activiteiten in het kader van de Regenboogweek of de uitvoering van afspraken die voortkomen uit het Charter Diversiteit van de SER of de Code Diversiteit.

Om gemeenten, en dan specifiek HR, te helpen bij het vormgeven van deze heel diverse uitdagingen, organiseren wij begin 2025 een Webinarreeks. In vier gratis Webinars neemt Natuurlijk Inclusief® de deelnemers mee in de implementatie van diversiteit en inclusie binnen hun gemeentelijke organisatie. Elk Webinar staat in het teken van een andere uitdaging en wordt door een deskundige op dat onderwerp gegeven. Naderhand hebben deelnemers de mogelijkheid om de specifieke inclusie uitdagingen van hun gemeente te bespreken.

gratis masterclass

De Webinars vinden begin 2025 plaats op de volgende data:

  • 28 januari van 10:00 tot 12:00 uur – Webinar Objectieve Werving en Selectie
  • 11 februari van 10:00 tot 12:00 uur – Webinar Interne invulling Wet banenafspraak
  • 25 februari van 10:00 tot 12:00 uur – Webinar D&I op de werkvloer en registratie van gegevens
  • 11 maart van 10:00 tot 12:00 uur – Webinar HR: De vergaarbak van D&I

Klik hier om je aan te melden voor de Webinarreeks!

Wanneer je je aanmeldt, krijgt je toegang tot alle vier de Webinars én heb je de mogelijkheid alle Webinars op een later moment terug te kijken. Ook wanneer je gebruik maakt van de replay heb je de mogelijkheid om een casus of vraag uit jouw eigen gemeente op een later moment te bespreken.

De komende tijd nemen we contact op met diverse gemeenten om over dit aanbod te vertellen en de mogelijkheid te bieden in gesprek te gaan over de specifieke lokale uitdagingen. Indien gewenst kan er een online call worden ingepland om individuele vragen te beantwoorden.

HR-professionals die toe zijn aan een verdieping van hun D&I inzet of strategieën, worden uitgenodigd zich aan te melden voor het D&I Leiderschapsprogramma. Komend jaar wordt deze twee keer aangeboden, in het voorjaar en het najaar. De online omgeving blijft onbeperkt toegankelijk, de livedagen zullen in de genoemde periode plaatsvinden. Het D&I Leiderschapsprogramma is onderdeel van onze D&I Versneller© programma’s, gekenmerkt door onze onderbouwde en bewezen effectieve methode Natuurlijk Inclusief®. Voor meer informatie over dit of één van onze andere programma’s verwijzen wij naar opleidingen@natuurlijkinclusief.nl of 055-3031462.