Veel organisaties die aan de slag willen met diversiteit en inclusie starten met het meten van hun personeelsbestand. Na deze eerste ‘nulmeting’ wil men de instroom, doorstroom en uitstroom meten van specifieke groepen. Naast reguliere gegevens zoals geslacht, leeftijd en nationaliteit die werkgevers mogen registreren en verwerken, kan een werkgever het interessant vinden om ook de etnische achtergrond, het arbeidsvermogen of de seksuele oriëntatie te verwerken. Je wilt immers weten of je als organisatie een inclusieve werkomgeving biedt aan mensen met een migratieachtergrond of mensen die bijvoorbeeld homoseksueel zijn. Op zich een logische stap. Echter mag je dit niet zomaar doen.

De AVG biedt duidelijke richtlijnen voor het registreren en verwerken van persoonsgegevens; wat niet mag en wat onder bepaalde voorwaarden wel. In onze factsheet Registratie van Persoonsgegevens lees je over de regelgeving, de rechtvaardiging en onze aanbevelingen (vul onderaan dit artikel je gegevens in en je ontvangt ‘m in je mailbox).

Maatwerkpakket 

Niet alle organisaties hebben de mogelijkheden of middelen om intern een AVG-compliant systeem in te richten. Gelukkig hoeft dat ook niet. Door het volgen en meten van de specifieke persoongegevens bij een derde partij te beleggen die alleen op statistisch niveau rapporteert en eventuele kwalitatieve aanbevelingen anonimiseert, voldoe je aan de wet- en regelgeving op dit vlak.

Voor deze organisaties biedt Natuurlijk Inclusief® een compleet pakket. Een pakket op maat om de diversiteitskenmerken binnen het personeelsbestand te volgen en te meten, inclusief een scan van de interne visie, strategie en richting op het gebied van diversiteit en inclusie, een scan van het personeelsbestand en de opzet van een meetinstrument op maat.

Daarnaast adviseren we over de communicatie naar de medewerkers en zorgen we ervoor, indien van toepassing, dat de nulmeting aansluit bij de al bestaande medewerkersonderzoeken. Vervolgens worden de gegevens AVG-compliant verwerkt en krijgt de opdrachtgever een periodieke rapportage en een jaarlijks eindrapport met aanbevelingen.

Voor dit complete pakket betaal je eenmalig de opstartkosten en vervolgens elk jaar een toegankelijk tarief voor de jaarlijkse ondersteuning. Hoe groot of klein je organisatie ook is, hoe ruim of beperkt je middelen ook zijn; voor elke organisatie is het nu mogelijk op een juiste manier persoonsgegevens en diversiteitskenmerken te meten en te verwerken.

Voor meer informatie en een vrijblijvend adviesgesprek neem je contact op via info@natuurlijkinclusief.nl of 055-3031462.

👉Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt de factsheet direct in je mailbox!


Downloadformulier factsheet persoonsgegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.