Gert Klooster
Gert Klooster is een zeer ervaren dagvoorzitter, gespreksleider en presentator. Hij heeft dit in de afgelopen jaren gedaan voor een groot aantal gemeenten, provincies en ministeries. Maar ook bedrijvenverenigingen, (top)sportorganisaties, COA, Veilig Verkeer Nederland en Werk In Zicht hebben hem ingeschakeld bij uiteenlopende conferenties, congressen en interactieve bijeenkomsten.
Na een loopbaan als journalist, ondernemer, projectleider en extern adviseur, is Gert momenteel werkzaam als senior-consultant bij het noordelijk onafhankelijk adviesbureau Puur Publiek. Hier voert hij strategische communicatieopdrachten uit voor overheden en samenwerkingsverbanden. Daarnaast is hij ook hier actief als mediatrainer en gespreksleider.
Als dagvoorzitter zorgt hij voor de juiste toon, inhoud en sfeer, laat gasten het juiste verhaal vertellen op het podium en bevordert de interactie met zowel het belangstellende publiek in de zaal als de organisatoren van een bijeenkomst.
Nico Blok
Nico Blok werd 42 jaar geleden geboren in een ziekenhuis in Gouda. Hij studeerde in 2008 als econoom aan de Universiteit Utrecht af op het onderwerp waarom mensen in de Wajong wél een baan vinden (in plaats van waarom niet). Na z’n studie werkte Nico in verschillende banen, zoals projectleider en beleidsmedewerker, voor private en publieke werkgevers.
In alle banen werkte hij op een of andere manier aan beleid en/of wetgeving over werken met een arbeidsbeperking en/of re-integratie. Momenteel werkt Nico als als OmbudsSpits Werk & Participatie: een deskundige op gebied van wet- en regelgeving rondom werken met een arbeidsbeperking. Dit doet hij bij Onbeperkt aan de Slag, een private en sociale onderneming die ontmoetingen organiseert tussen werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers.
Suzanne Reep
Suzanne Reep is het vakgebied per ongeluk ingerold maar ontwikkelde zich als diegene binnen de organisatie die bezig was met lange termijnvisie, sociale en technische innovatie en menswaardig organiseren. Van mensen aan boord houden terwijl ze door het systeem al afgeschreven waren tot aan mensen motiveren om echt na te denken over hun geluk. Met als resultaat soms echt levensveranderende keuzes. En een hecht team waarbij diversiteit en inclusie steeds meer vanzelfsprekend mocht zijn.
Dat is ook volgens haar waar het om gaat. Aandacht voor de mens achter de functie. Zorgen voor een cultuur waar mensen naar elkaar omkijken, elkaar verder helpen te groeien in het werk wat ze willen doen. Waarbij diversiteit en inclusie stap voor stap vanzelfsprekend worden. Al gaat dat echt niet vanzelf.
Tegenwoordig heeft ze haar eigen bedrijf Possible Impact. Zij benadert inclusief werkgeverschap vanuit het noaberschap (nabuurschap). Binnen noaberschap staat iedereen voor elkaar klaar. Dat gaat over omzien naar elkaar en over inclusie. Door dit binnen bedrijven te realiseren, wordt een (mini-)maatschappij gecreëerd waar diversiteit en inclusie vanzelfsprekend zijn. En zo zijn bedrijven een belangrijke sleutel naar een inclusieve samenleving.
Klariena Bouma
Mijn naam is Klariena Bouma, een duizendpoot die is opgegroeid in het mooie Drenthe en ondertussen voet op elk continent heeft gezet. Tijdens mijn reizen en het werken in de jeugdhulpverlening kom ik heel veel verschillende mensen tegen.
Groot, klein, oud of jong en allemaal met een eigen verhaal, een eigen perspectief, een eigen taal en een eigen manier van leven. Als klein meisje vond ik mensen en gedrag al interessant, wat maakt dat je bepaald gedrag laat zien. En nu kan ik dit ook in mijn werk toepassen; doen waar ik blij van word!
In mijn trainingen draait het om bewustwording; wie ben je en welke invloed heb je op situaties. Daarbij sta ik stil bij de vragen: Wat zijn de kaders en welke talen spreken we met elkaar.Vanuit welk perspectief kijk je naar vraagstukken en is dat de enige manier of zijn er andere mogelijkheden. Het gaat om durven te kijken naar jezelf en je eigen gedrag, zodat je de ander het beste kan ondersteunen waar nodig.
Hiske Andriessen
Hiske Andriessen is een gedreven professional die al jarenlang binnen verschillende organisaties werkt aan het dichterbij brengen van een inclusieve arbeidsmarkt. Nu werkt zij bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en houdt zij zich specifiek bezig met het beleid en wet- en regelgeving van de banenafspraak.
Werk voor mensen voor wie dat misschien niet vanzelfsprekend is, is een onderwerp dat haar al lang bezighoudt en waar zij graag het verschil wil maken. Iedereen die wil en kan werken verdient een plek op onze arbeidsmarkt. Graag gaat zij met jullie in gesprek over de banenafspraak en over de ervaringen die jullie vanuit je praktijk meenemen.
Jack Stuifbergen
Met twee zwemdiploma’s op zak en het voortgezet onderwijs te hebben afgemaakt was Jack Stuifbergen klaar om ondernemer te worden. Jack kocht een ladder en ging de ramen wassen bij de buren in de wijk Breedweer. Tijdens de ontwikkeling van zijn bedrijf raakte hij in contact met mensen uit de Wajong. Deze Wajongers hebben Jack overtuigd om meer mensen gelukkig te maken.
In 2015 heeft hij een nieuw bedrijf opgericht welke als hoofddoel heeft het realiseren van maatschappelijk impact door gebruik te maken van de schoonmaakdienstverlening als een middel. Nu ruim 8 jaar later is Breedweer uitgegroeid tot één van de grootste social enterprises en behoort tot één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Onderweg is Jack vaak genoeg bijzondere situaties tegen gekomen waarin het maatschappelijk doel opzij is gezet om perverse verdienmodellen in stand te houden. Frustratie alom bij Jack maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn missie door te zetten.
Guido Eggermont
Na zijn studie bedrijfskunde en enkele ervaringen in het bedrijfsleven kwam Guido Eggermont per toeval en met gezonde twijfel bij een gemeente in dienst. Vol verbazing over de betrokkenheid van collega’s en een behoorlijk gebrek aan zakelijkheid en feiten, is hij gaan houden van de uitvoering in het sociaal domein.
Het opbouwen en versterken van de uitvoering van overheidstaken, gericht op hulp aan kwetsbare burgers is zijn passie geworden. Daarbij is hij A-politiek, gericht op de (kwetsbare) mens en op het zakelijk organiseren van de aan de overheid opgedragen uitvoeringstaken. Daarbij is de kennis van en over de uitvoering bij alle collega’s het vertrekpunt en samenwerken altijd het sleutelwoord.
Inge Orlemans
Inge Orlemans is een ervaren adviseur en coach die enthousiasme en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Tijdens haar veldwerk als jonge cultureel antropologe in Afrika heeft zij ervaren dat “het helpen van zielige mensen” op geen enkele manier recht doet aan de innerlijke kracht en waardigheid van welke doelgroep dan ook.
Haar drijfveer is het zoeken naar wezenlijke verbinding; het kompas dat haar al decennialang leidt in verschillende opdrachten binnen het sociaal domein, welzijn en zorg. Altijd met compassie, nooit zonder humor.